Je bent niet ingelogd.Inloggen - Registreren.
2 Stem

1000 euro betalen in koperen munten

| Door Jordy | Grappig nieuws | Bron

muntenOoit wel eens in de rij gestaan bij de kassa, waarbij de persoon voor je perse gepast wou betalen? Dit tafereel werd helemaal leuk dankzij de invoering van de 1 en 2 eurocent. Gelukkig verdwenen deze koperen munten weer vrij snel uit de portemonnee, ze leverde alleen maar ergernis op. In Engeland is dit een ander verhaal, daar werken zo nog steeds met 1 en 2 pence. Een Brit dacht daarmee zijn accountant eens klink dwars te zitten door een rekening van 804 pond (1009 euro) volledig in koperen munten te betalen.

De Brit had ruzie gekregen met zijn accountant over een betalingstermijn. Om zijn gelijk te krijgen betaalde hij de laatste termijn alleen met 1 en 2 pence munten, hij was hiervoor speciaal naar de bank geweest. De rechter stak er een stokje voor. In 1971 is daar zelfs een wet voor vastgesteld, alleen bedragen tot 20 pence mogen met de kleinste munt eenheid worden betaald.

De Brit moest alsnog het volledige bedrag op een “normale” manier betalen. Ditmaal met rente, het uiteindelijke bedrag kwam neer op 1118 pond (1404 euro). Hij krijgt zijn vijf kratten met koperen munten pas terug als het bedrag betaald is.

Reacties