Je bent niet ingelogd.Inloggen - Registreren.
0 Stem

Foutje: vliegtuig stort toch niet neer

| Door Jordy | Dom nieuws

Het spookt vast wel eens in de gedachten van iedereen rond die wel eens per vliegtuig reist, het kan gebeuren dat het vliegtuig neerstort. De kans is heel klein maar de passagiers van British Airways kregen gedurende de vlucht toch een schokkend bericht te verwerken.  Er zou een noodlanding plaats moeten vinden op het water.

Een vrouwelijke stem luidde door de interom “Dit is een noodgeval, We moeten mogelijk een noodlanding op het water maken.” De Passagiers kregen de schrok van hun leven, maar ze werden al snel gerust gesteld door de crew, het ging om een foutje. De melding was een vooraf opgenomen bericht wat per ongeluk werd afgespeeld. De crew had nog flink wat werk om de passagiers gerust te stellen, veel mensen raakte in paniek begonnen te huilen en te schreeuwen. Een passagier vertelde dat de crew na de melding vertelde dat  de piloot het verkeerde knopje had ingedrukt omdat hij en zijn co-piloot te dicht op elkaar zaten.

Van alle knopjes die te vinden zijn in de cockpit wordt precies dat knopje ingedrukt, het is ook nog geen eens de eerste keer dat het gebeurt. In augustus 2010 gebeurde hetzelfde tijdens een vlucht van London naar Hong Kong ook van British Airways. Misschien is het toch wel handig om de nood knoppen een paar centimeter verder van de meeste gebruikte knoppen te plaatsen om dit soort taferelen te voorkomen.

Reacties